مجله دپارتمان مسکن چاردیواری

مقالات متنوع و کاربردی در زمینه های مختلف

مهم ترین نکات بازسازی ساختمان و خانه

نکات بازسازی ساختمان

مهم ترین نکات بازسازی ساختمان و خانه

در این محتوا، پس از تبیین مقدمه ­ای کوتاه، به تشریح مهم ترین نکات بازسازی ساختمان یا نوسازی آن پرداخته خواهد شد که این نکات قابل تعمیم به انواع نکات بازسازی خانه، بازسازی ملک و یا بازسازی آپارتمان خواهد بود.

با افزایش عمر ساختمان، ملک یا خانه و پایین آمدن سطح استحکامات و نمایان شدن فرسودگی ­ها، که پاسخگویی بنا را نسبت به ضوابط و استانداردها کاهش می­دهد، و همچنین در شرایطی که وضع موجود ساختمان کارایی خود را به کلی از دست داده و یا اینکه با وضع مطلوب و ایده آلمان فاصله گرفته است، اصطلاح ترمیم، نوسازی یا بازسازی ساختمان، به عنوان یک تصمیم اجتناب ناپذیر در دستور کار قرار می­گیرد.

ذکر این مطلب در ابتدای این محتوا از آنجایی است که یکی از کلی ترین و در عین حال مهم ترین نکات بازسازی ساختمان و خانه این است که بدانیم بازسازی چیست؟ و چه دامنه ای را می­تواند شامل شود؟ چرا که با دانستن این نکته از نکات بازسازی ساختمان ، می­توانید پیش از شروع طرح و برنامه­ ریزی­ های بازسازی خانه، آپارتمان یا ملک خود با آگاهی بیشتری تصمیم گیری و اقدام نمایید.

 

بازسازی ساختمان

 

اولین نکته: بازسازی ساختمان و خانه چیست؟

اصطلاح بازسازی ساختمان یا بازسازی خانه، می­تواند دربردارنده طیف گسترده ­ای از واژگان مرتبط باشد که از نظر معنی و مفهوم، همپوشانی زیادی با یکدیگر دارند.  واژگانی چون بازسازی، نوسازی، تعمیر و ترمیم، احیا و …، علیرغم اینکه هریک می­تواند در اثر یک وضعیت خاص یا به واسطه درجات متفاوتی از مداخله در ساختمان­های کهنه و فرسوده یا ناکارآمد شده، به کار گرفته شوند، اما در طول فرآیند کار مشابهت­ هایی نیز با هم پیدا می­کنند و می­توانند بسته به نیاز و با توجه به میزان بودجه در اختیار، در کنار هم مورد استفاده قرار بگیرند.

برای روشن تر شدن این نکته  از نکات بازسازی ساختمان ، این توضیح اضافه می­شود که، می­توان فرآیند بازسازی ساختمان را با توجه به هدفی که از مداخله مد نظر داریم  و اقتضائاتی که ممکن است در طول کار با آن روبرو شویم، در سه قالب در نظر گرفت:

 

در جایی که استحکامات، تجهیزات و یا تاسیسات ساختمان، در اثر فرسودگی و ناپایداری نیاز به تعمیرات دارد و هدف این است که ساختمان صرفا به حالت اولیه خود برگردد، در اینجا بازسازی ساختمان در قالب “ترمیم و مرمت” (Restoration) تعریف می­شود، اما باید توجه داشته باشیم که ممکن است در فرآیند ترمیم، برخی از قسمت ها دیگر نتوانند به وضع و شمایل اولیه خود برگردند، در این حالت برای بازسازی ساختمان یا بازسازی ملک و خانه، اگر می­خواهیم با درجه کمتری مداخله کنیم، نیاز به “نوسازی”  (Renovation) داریم که می­تواند اجزا و حال و هوای جدیدی را اضافه کند، و در صورت نیاز به مداخله بیش­تر، لازم است تا “بازسازی گسترده­ ­تری”  (Remodeling) انجام دهیم که شامل تغییرات وسیع و اساسی در طرح، ساختار و عملکرد ساختمان می­شود.

بنابراین از مهم ترین نکات بازسازی ساختمان این است که بسته به اهداف و ضرورت ­ها می­تواند شامل ترمیم، نوسازی و یا تغییرات اساسی تری بشود. در جمع بندی این مطلب تعریف زیر می تواند تکمیل کننده باشد:

بازسازی ساختمان یا نوسازی آن، فرآیند بهبود بنای فرسوده، آسیب دیده یا ناکارآمد شده است، که می­تواند در طول کار به ایجاد وضعیت و حال و هوای جدیدی در ساختمان منجر شده و یا صرفا آن را به وضعیت قبل از فرسودگی، بازگرداند.

اکنون که با اولین نکته از نکات بازسازی ساختمان  یا بازسازی خانه آشنا شدید، باید توجه داشته باشید که وجود همین تفاوت ‌های ظریف بین مفاهیم بازسازی و نوسازی، می‌تواند تفاوت زیادی را از نظر میزان ارزش سرمایه گذاری در پروژه تان ایجاد کند. در نتیجه هنگام انتخاب هر کدام از رویکردهای فوق الذکر، لازم است ملاحظات و نکات دیگری را مد نظر داشته باشید که به شرح زیر است:

 

دیگر نکات بازسازی ساختمان:

  • بودجه و هزینه: دومین نکته از نکات بازسازی ساختمان ، این است که پیش از آن­که بخواهید تصمیم بگیرید برای بهبود خانه، ملک و یا آپارتمان خود چه کاری بهتر است انجام دهید، باید بدانید که بازسازی یک ساختمان همیشه بیش از نوسازی آن که تنها به اضافه نمودن کفپوش، دیوارپوش و تجهیزات جدید بسنده می کند، هزینه برمی­دارد. زیرا بازسازی علاوه بر این که می­تواند اضافه شدن موارد مذکور را دربرگیرد، غالبا به اقدامات پیچیده ساختمانی، تاسیسات برقی و لوله کشی هم نیاز دارد که ممکن است برای اقدام به آن، (به ویژه در یک پروژه بازسازی کامل ) نیاز به دریافت مجوز از سازمان های ذی­ربط (عموما شهرداری) داشته باشید و این خود می­تواند هزینه های بسیار بیشتری را از آنچه قبلا در نظر داشتید، به صورت حساب شما بیفزاید.
  • زمان: نکته دیگر از نکات بازسازی ساختمان یا بازسازی خانه و ملک ، این است که در حالی که شما می‌توانید تنها با تعمیرات و دستکاری های جزئی و نونوار کردن بخشی از فضاها و تجهیزات، در مدت زمان کوتاهی به بخشی از اهداف مد نظرتان دست­یابی پیدا کنید، اما باید بدانید که هر گونه بازسازی اساسی ساختمان نیازمند به تدوین یک جدول زمانبندی طولانی‌ و واقع بینانه است. در نتیجه باید انتظار این را داشته  باشید که در یک پروژه بازسازی ممکن است روند برنامه ریزی، اجرا و ساخت، روی هم چندین ماه زمان ببرد.

معمولا در یک پروژه بازسازی خانه یا آپارتمان، کار اتاق های نشیمن و حمام با گذشت سه ماه از آغاز برنامه، تکمیل می‌شود، این در حالی است که کار آشپزخانه می­تواند تا پنج ماه هم طول بکشد. علاوه بر این، چنانچه بازسازی بیش­تری اعم از افزایش متراژ یک فضا یا ارتقای تراکم ساختمان، حذف دیوارها یا اضافه کردن تیغه ها، افزایش ارتفاع سقف، اضافه کردن لوله کشی های جدید و یا افزودن کانال های گرمایشی/ سرمایشی، مد نظر باشد، از آنجایی که ممکن است، تعدادی از این موارد نیاز به اخذ مجوز از شهرداری داشته باشد، باید مدت زمانی که صرف دریافت این مجوزها می­شود را نیز در جدول زمانی خود لحاظ نمایید.

  • حدود مداخله در پروژه: از دیگر نکات بازسازی ساختمان این است که میزان مداخله در یک فرآیند بازسازی می­تواند از کم به زیاد متغیر باشد، چنانچه در پروژه های خانه یا ملک مسکونی یا تجاری خود قصد دارید، صرفا به تغییرات ظاهری و ترمیم فرسودگی ها (یا حفظ ظاهر بسنده کنید)، حد و میزان مداخله تان بسیار کم­تر از حالتی است که یک بازسازی گسترده­ تر را در دستور کار خود قرار دهید، چرا که یک بازسازی اساسی و گسترده می­تواند به تغییرات عملکرد و حتی کاربری ساختمان نیز منجر بشود.

از سوی دیگر، همانطور که در ابتدا و مقدمه این محتوا به آن اشاره کردیم، در شرایطی که تعمیر و مرمت فرسودگی ها و تغییرات صرفا ظاهری برای رفع مشکلات بسنده نکند، بازسازی به شما این مکان را می­دهد که با اتخاذ یک تصمیم بزرگ و متفاوت، حال­ و هوای ساختمان یا خانه خود را به کلی متحول نموده و فضا را به نحوی تغییر دهید تا به آنچه ایده­ آلتان است، تبدیل شود.

  • انتخاب گزینه مناسب: نکته دیگری که می­توان جزوی از نکات بازسازی ساختمان در نظر گرفت، این است که هنگامی که تصمیم به بازسازی ساختمان فرسوده یا ناکارآمد شده دارید، اگر گزینه نوسازی یا بازسازی محدود را در دستور کار خود قرار دهید، با وجود آنکه این گزینه می تواند به رفع و ترمیم فرسودگی ها و ارائه ظاهری مدرن­تر و اضافه شدن المان های کاربردی­ تر و زیباتر در فضا و نمای خانه شما بینجامد، اما نمی­تواند ساختار سازه و متراژ و تراکم آن را دچار تغییرات اساسی کند. مثلا اگر می­خواهید اتاقی را از یک ساختمان تخریب نموده یا یک دیوار جدید ایجاد کنید، باید گزینه “بازسازی کامل و اساسی” را اتخاذ کنید که می­تواند به مداخله در سازه، نما و سقف و کاربری ساختمان منجر بشود.

 

بازسازی خانه

 

نکات قبل از شروع پروژه بازسازی ساختمان یا خانه:

تا اینجا برخی از کلیدی ترین  نکات بازسازی ساختمان و خانه به طور مفصل بیان شده است، اکنون به برخی از دیگر نکاتی که باید پیش از شروع پروژه بازسازی بدانید، اشاره می­شود:

  • ۱: یک چشم انداز مشخص اتخاذ کنید.
  • ۲: انتظار اتفاقات غیر منتظره را داشته باشید و برنامه زمانی خود را واقع بینانه تدوین کنید.
  • ۳: با چندین پیمانکار و کارشناس خبره مشورت کنید.
  • ۴: برای تخصیص بودجه مورد نیاز پروژه، برنامه ریزی کنید.
  • ۵: مناطق نیاز به بازسازی را به طور دقیق بازدید نموده و برای آن طرح ریزی کنید.
  • ۶: سبک و طرح بازسازی خود را مشخص کنید.
  • ۷: کاربردی ترین گزینه را انتخاب کنید.

جمع­ بندی و نتیجه گیری:

در جمع بندی  توضیح نکات بازسازی ساختمان ، بار دیگر یادآور می شویم که در یک پروژه بازسازی ساختمان یا خانه، طیف متنوعی از اقدامات، با هدف مرمت و تعمیر بنا، نوسازی فضاهای ساختمان و تا سر حد تغییرات اساسی و بازسازی کامل سازه، می­تواند در دستور کار قرار گیرد. یک بازسازی کامل خانه می­تواند تمامی مسائل ساختمان را برای یک دوره طولانی برطرف نموده و حتی به شما امکان ایجاد خانه ایده آلتان را بدهد. در این میان مسئله اصلی این است که برنامه ریزی برای بازسازی کل خانه،  یک پروژه بزرگ است و می بایست فاکتورهای هزینه، زمان، حدود مداخله را در آن لحاظ نموده و در نهایت بهترین گزینه را برای شروع کار انتخاب نمایید.

در این محتوا با عنوان مهم ترین نکات بازسازی ساختمان ، سعی شد تا نکات مهم و کلیدی که می بایست به طور کلی و عمومی پیش از شروع و در حین فرایند کار بازسازی ساختمان مورد توجه قرار گیرد، ارائه شود.

 

 

 

اگر در زمینه خرید آپارتمان در فردیس کرج نیاز به مشاوره دارید از طریق شماره تماس زیر با ما در تماس باشید :

۰۹۹۰۴۷۸۱۹۵۴

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی